0W4A0310
0W4A0310

press to zoom
0W4A0310
0W4A0310

press to zoom
1/1
0W4A0327
0W4A0327

press to zoom
Masalaportti6
Masalaportti6

press to zoom
Masalaportti5
Masalaportti5

press to zoom
0W4A0327
0W4A0327

press to zoom
1/3
IMG_0403
IMG_0403

press to zoom
IMG_0403
IMG_0403

press to zoom
1/1

Junaradan ja Kehä3:n välissä sijaitsee monen yllätykseksi iso, monipuolisten palveluiden keskittymä, Masalanportti. Kiinteistö on vuonna 1988 Astra Zenecan rakennuttama lääketehdas, joka on muutettu toimitiloiksi 2000-luvun alussa. Uusi yrittäjäpariskunta osti kiinteistön vuonna 2016. Kiinteistössä toimii nykyään noin 90 vuokralaista ja useita eri yrityksiä, mm. lounasravintola, hierojia, Crossfit Kirkkonummi, Hypoxi-studio, kirjanpitäjä, maahantuontiyrityksiä, terveyden- ja hyvinvointialan yrityksiä. Masalanportin yrittäjien kesken on hyvä henki ja paljon hyvää yritysten välistä yhteistyötä. Kiinteistö on päässyt uuteen kukoistukseen.

 

Masalanportti on ajan hermolla ja katsoo tulevaisuuteen. Syksyllä 2019 käyttöönotettujen aurinkopaneelien ansiosta on hiilidioksidipäästöjä onnistuttu vähentämään merkittävästi.

Pihavalaistus ja yleisten tilojen valot on vaihdettu liiketunnistimellisia led-valoja ja lämmönjakokeskus on uusittu.

Nämä eivät toki ole ainoa ekologinen asia, mitä kiinteistöstä löytyy. Masalanportissa on nimittäin tarjolla useammankin yrittäjän tuotteita ja palveluita, joita käyttämällä on helppo tehdä kestäviä, ekologisia valintoja.  

 

Heti aulasta löytyy gREenstylers, sisustussuunnittelutoimisto, joka tekee sisustussuunnittelua niin yksityisiin koteihin kuin yrityksiin ja julkitiloihinkin ja pyrkii suunnittelussa huomioimaan kestävän kehityksen mukaiset valinnat ja hyödyntämään kierrätettyjä tuotteita ja materiaaleja. Toimiston yhteydessä on sisustusliike, jossa myynnissä on vain vanhoja ja tuunattuja huonekaluja ja sisustusesineitä. gREenstylers pilotoi kierrätysostarimallia pienessä muodossa gREenstylers&fREndit -liikkeessä, jonka valikoimasta löytyy muiden kiertotalousyrittäjien tuotteita kuten kierrätyskankaista valmistettuja mekkoja ja huppareita, laukkuja,pussukoita ja koruja. Lisäksi liikkeen kautta on saatavilla ompelijan palveluita ja kädentaitopajoja, jos askartelu kaveri- tai työporukalla kiinnostaa. 

 

Brush’n’Go palvelut Oy pesee myrkyttömästi veneiden pohjat ja kampaamo Ihanat hiukset tarjoaa myös ekologisia vaihtoehtoja. Lapsiperheitä palvelee Pikku M, joka ostaa, kunnostaa ja myy edelleen käytettyjä lastenvaunuja. Jos taas olet muuttamassa, pitäisi saada vietyä sänky mökille tai tuotua tori.fi:stä löytynyt unelmakaappi kotiin, voi avuksi olla Ruutti, joka yhdistää autoiljat ja tavarankuljetusta tarvitsevat. 

 

Kestävä kehitys on nykypäivää eikä vihreiden askelten ottaminen ole kovin vaikeaa tai vaadi tinkimistä laadusta. Masalanportissa on monta hyvää esimerkkiä siitä, kuinka mielikuvitusta käyttämällä voimme vähentää ympäristön kuormitusta. Tekemällä yhden ekologisen valinnan kerrallaan voi kuka tahansa siirtyä kohti kestävämpää tulevaisuutta.

 

Tervetuloa tutustumaan Masalanportin laajaan tarjontaan!